• Hjem
  • For bedrifter
  • Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Dette er en liste over samarbeidspartnerene våre. 

Ole Vig videregående skole

Ole Vig videregående skole er en av våre "eldste" samarbeidspartnere. Den har vært med i Læringsakademinettverket vårt siden oppstarten i 2000. I dag fungerer skolen som kompetansesenter innen lese- og skrivevansker for de videregående skolene i Nord Trøndelag. Ole Vig vgs er Nord-Trøndelags nest største skole, med ca. 230 ansatte og ca. 1220 elever/studenter. De tre spesialpedagogene Knut Arvid Susegg, Aud Sølvi Viken og Greta Olgadatter Randli, har gitt oss mange gode innspill i utviklingen av tester og opplæringsprogrammer. De samme personene har vært med på utvikling og tilpasning av to kurspakker, Ole Vig Lesekurs vg-nivå (17.13) og Ole Vig Skrkurs vg-nivå (17.12). Disse finnes som oppgavesett i OrdDrill – Rådgiveren. Skolen har vært og er delaktig i utprøving og normering av våre tester.

Læringsnettverket i attføringsbedriftene

Læringsnettverket – tilpasset læring for arbeidslivet.  

Læringsnettverket er et landsomfattende nettverk av attføringsbedrifter som har valgt å satse på tilpasset læring, kompensatorisk opplæring og formalkompetanse for å gjøre sine deltakere best mulig rustet for et moderne arbeidsliv. NetPed har et samarbeid med Læringsnettverket og leverer testverktøyene Rådgiveren og Veilederen-Basis til samtlige medlemmer.

ASVL

NetPed og "Arbeidssamvirkenes Landsforening ASVL" har lenge hatt et samarbeid hvor det legges det til rette for at ASVLs medlemsbedrifter skal få fokus på Lærevansker. NetPed skal sikre tilgang på kompetanse og verktøy slik at medlemsbedriftene på kort sikt skal kunne tilby testing og kartlegging av lærevansker og på sikt kunne utvikle dette til tilrettelagt opplæring, dersom det er ønskelig.

LingIT

Lingit er i dag ledende på utvikling av språkrelatert programvare i det norske hjelpemiddelmarkedet, og en stor leverandør av pedagogiske læremidler relatert til skriving og lesing i det norske skolemarkedet. Lingit satser også på utvikling av skrivestøtte som egen kategori i det norske bedriftsmarkedet. Lingit prioriterer egenutviklet teknologi basert på nyere språkteknologiske innsikter.

Lingit er opptatt av kvalitet i de språkressursene som ligger til grunn for produktene, noe som betyr at det brukers svært mye tid på kvalitetssikring av ordlister, ordbøker, tekstsamling, lydopptak, osv. Som eksempler på produkter kan nevnes:

  • Lingdys - Lese- og skriveverktøyet utviklet for personer med dysleksi eller andre former for lese- og skrivevansker. 
  • Lingspeak 3 - Skjermleser og oppleser som er spesielt utviklet for lesesvake. Men passer for alle som har et behov for et lesehjelpemiddel.
  • Textpilot – en komplett skrivestøtte og intelligent støttespiller som hjelper deg med rettskriving, ordvalg og opplesing i alle programmer hvor du arbeider med tekst.

NetPed har avtale med Lingit om å være kursholder for dem her på Sørlandet. Vi tilbyr kurs i bruk av Lingdys, Lingright, Lingdys Tysk og Lingspeak for de som ønsker det. Kursene gir grundige innføringer i hvordan programmene bør brukes. Det blir også lagt vekt på hvordan de kan innstilles for den enkelte brukers behov.

Ønsker du å delta på kurs i bruk av Lingdys, Lingright m.m, eller ønsker du å arrangere et slikt kurs med kursholder fra NetPed hos din skole/kommune? 

Ta kontakt med NetPed as v/Rune Berrefjord på telefon 951 26 737, e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller Ingunn Strøm på telefon 934 81 107, e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

NetPed Rådgivning

940 10 210 / 38 09 81 13

post(at)netped.no

Nye Teglverksvei 9, 4632 Kristiansand

Ikoner av Popcorn Arts fra flaticon.com
NetPed Rådgivning